Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες
Ποιο ανθρώπινο όργανο έχει περισσότερες από 400 λειτουργίες; Υπάρχουν υγροί ιστοί στο ανθρώπινο σώμα; Ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην ανάπτυξη του καρκίνου; Σαν σύγχρονοι Leonardo da Vinci, μέσα από το μάθημα αυτό, μαθαίνουμε για την ανθρώπινη ανατομία, και εμβαθύνουμε σε αυτά τα ενδιαφέροντα ερωτήματα!
Βασιζόμενοι σε θεμελιώδεις βιολογικές και χημικές έννοιες, οι μαθητές/-τριες εξερευνούν τους περίπλοκους ανατομικούς και φυσιολογικούς μηχανισμούς που διέπουν τη φυσιολογική ανθρώπινη λειτουργία, ως εισαγωγή στην ανθρώπινη βιολογία και την επιστήμη της ιατρικής.
Τα παιδία μαθαίνουν για τα διαφορετικά συστήματα του ανθρώπινου σώματος, όπως το πεπτικό, το καρδιαγγειακό, το αναπνευστικό, το μυοσκελετικό, το απεκκριτικό, το νευρικό, το ενδοκρινικό και το ανοσοποιητικό, προσδίδοντας έμφαση στη διασύνδεσή τους. Στο εργαστήριο, οι μαθητές/-τριες γνωρίζουν τεχνικές ιστολογίας, ανατομίας, φυσιολογίας και βιοχημείας. Μαθαίνουν επίσης πρακτικές δεξιότητες, όπως η συρραφή τραυμάτων, και συμμετέχουν σε ομαδικές εργασίες, όπως η επίλυση επιδημιολογικών μυστηρίων και η διερεύνηση των αιτιών και των θεραπειών για διάφορες ασθένειες.
Μαθησιακοί Στόχοι
Κατανόηση της διασύνδεσης των διαφορετικών συστημάτων του ανθρώπινου σώματος, και της αλληλεπίδρασής τους για τη διατήρηση της ομοιόστασης.
Ανάπτυξη δεξιοτήτων για την ορθή χρήση εργαλείων στην πραγματοποίηση επιστημονικών ανατομών.
Επιλογή, έρευνα και αναφορά μιας ασθένειας ή ενός συνδρόμου που επηρεάζει τον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένων των αιτιών, της εκδήλωσης, των συμπτωμάτων και των μεθόδων θεραπείας.